dimecres, 25 de novembre del 2009

Sortida a Santa Eulàlia de Ronçana

El divendres 20 de novembre vam anar d'excursió a Santa Eulàlia de Ronçana. Hi vam anar amb bus. Pel camí ens vam avorrir, perquè no teníem televisió.
Quan vam arribar a la casa vam esmorzar en deu minuts. Llavors va començar la feina. Primer vam fer jocs: un d'encistellar, un altre de fer punteria... Després vam fer uns tallers del vidre: un d'esmicolar ampolles de vidre, un de passar per un sedàs el vidre trinxat, un on vèiem com es fonia el mineral i se'n feia pasta en un forn, un on vèiem com es bufava i es feia un objecte, un de reciclatge, un de fer música i finalment vam fer un arbre de vidre. Al migdia vam dinar i després de jugar una estona vam tornar. Quan vam arribar estàvem molt cansats i ens en vam anar a casa.
De la sortida hem après moltes coses. Aquí us en fem cinc cèntims:
El reciclatge del vidre permet estalviar energia i matèries primeres. El procés es pot anar repetint i el vidre no perd les seves propietats.
Nosaltres podem col·laborar tirant els objectes de vidre ( ampolles, pots, gots, copes...) als contenidors verds. Hem de tenir en compte que no s'hi poden tirar bombetes, fluorescents, miralls, vidres de les finestres...
El procés de reelaborar el vidre consisteix en esmicolar i barrejar el vidre trinxat amb sorra, calç o sosa, fondre aquesta barreja i modelar-la.

Franc, Marc i Adri


Si voleu saber més coses del reciclatge del vidre:

www.ecovidrio.es
http://www.youtube.com/watch?v=-TMAV9rGLGQ

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola som l'Anna La Sara i el Youssef,

Ens va agradar molt l'excursió, ens ho vam passar molt bé i el treball va ser molt "watxi"!